Jakie dajecie prezenty babci i dziadkowi?

Dyskusje o prezentach dla babci i dziadka

Jakie dajecie prezenty babci i dziadkowi?

Postprzez Menko » Wt paź 12, 2010 2:18 pm

Ponieważ zawsze mam problem z prezentem dla dziadka, a ile też można kupować to samo, to chciałbym Was prosić, żebyście napisali co wy dajcie na różne okazje swoim babciom i dziadkom?
Menko

Prezenty dla babci i dziadka

Postby michal_07

Generalnie najfajniejsze prezenty dla babci i dziadka możesz znaleźć na 2future.pl
michal_07

Re: Jakie dajecie prezenty babci i dziadkowi?

Postprzez Michał2f » Wt paź 12, 2010 2:31 pm

Mój dziadek to oczywiście chętnie przyjmuje "wiśnióweczkę" babcia natomiast cieszy się z pięknego bukietu kwiatów.
Michał2f

Postprzez splonka1 » Śr lis 17, 2010 5:07 pm

Można Dziadkom wręczyć ramki z glinką w których wczesniej wykonuje się odcisk dłoni i stópki wnuka lub wnuczki. Jest to na pewno oryginalna i pozostająca na długo pamiątka, a czas niestety szybko płynie i wnuki rosną.
splonka1

Postprzez balance » Cz sie 11, 2011 8:57 am

Babci to jakies fajne świeczki zapachowe (np. z zapachdomu.pl żeby były porządniejsze a nie jakieś dziadostwo z kwiaciarni co zaraz pachnieć przestanie ;)) a dziadkowi jakiś dobry alkohol zazwyczaj albo jakiś kosmetyk do golenia czy coś takiego. Też zwykle miałam problem z dziadkami ;) Czasem babci zdarza mi się jakiś ciekawy kwiat doniczkowy zprezentować ;)
balance

Postprzez balance » Pn wrz 26, 2011 9:44 am

Eh, cięzko jest kupić prezent dziadkom, sama coś o tym wiem. Ogólnie zwykle mam problem co do tego co kupić mężczyznom w mojej rodzinie, o starszych ludziach nie wspominając. Mi osobiście bardzo podoba się ręcznie rzeźbione drewno, w tym meble, różne skrzynie i inne. Niby faktycznie jak mówi przedmówca można to również zrobić na maszynie ale ma wtedy zupełnie inną wartość i np. jako prezent dla babci kiedyś kupiłam w sklepie Wiano.eu drewnianą ręcznie zdobioną skrzynię, z czego była bardzo zadowolona ;)
balance

Postprzez Prezentujeprezenty » Pn wrz 26, 2011 9:27 pm

Ja niestety nie mam już żyjących dziadków więc mogę się wypowiadać tylko o prezentach dla babć. Generalnie babcie zawsze chętnie przeczytają dobrą książkę np. wydaną ostatnio biografię Hanki Bielickiej (http://www.prezentujeprezenty.pl/2011/08/prezentuje-ksiazke-dla-prawie-kazdej.html)
Prezentujeprezenty

Postprzez Krycha » Wt wrz 27, 2011 12:04 pm

ja daję bardzo różnie w zależności co mi wpadnie w ręce perfumy, babci często jakąś garsonkę, albo sweter, po za tym jakis sprzęt, ale ostatnio odkryłam , że moge im podarować cos regionalnego, babci jakies wyszywane obrusy, czy poduszki, a nawet meble czy zastawę i byli bardzo zadowoleni , szczególnie babcia z takiego podarunku, znalazłam takie rzeczy w sklepie wiano.eu
Krycha

Postprzez rutka » Pt paź 07, 2011 8:51 am

kalendarz ze zdjęciami wnuczków będzie na pewno wyjątkowym, wzruszającym a do tego bardzo praktycznym prezentem.

Szukajcie na allegro nicku ptpartner http://allegro.pl/kalendarz-personalizo ... 45563.html

Wykonywane przez nich kalendarze drukowane są na papierze foto więc jak kalendarz będzie już nieaktualny to można takie zdjęcie wyciąć, włożyć w antyramę i powiesić na ścianie.
Załączniki
2.jpg
kalendarz ze zdjęciem - prezent dla babci dziadka
2.jpg (67.45 KiB) Przeglądane 854 razy
rutka

Postprzez flamingowa » Cz gru 15, 2011 8:26 pm

Poszukaj sobie czegoś w sklepie www.inkluz.com.pl tam mają dużo magicznych prezentów, to jest Pracownia Plastyczna Inkluz, bardzo oryginalne rzeczy tam mają własnoręczne, a więc niepowtarzalne.
flamingowa

Postprzez Paweł_ale_nie_ten » Wt gru 20, 2011 8:25 am

Może tę biografię Villas? Lub Wałęsy? http://www.wydawnictwoliterackie.pl/ksi ... f32c459300
Jest fajna rzecz nazywa się "slanket"- to taki koc z rękawami, kiedyś kupiłem cioci, cieszyła się, ale nie wiem, czy używała, bo rzadko u niej bywam. Kosztuje jakoś 70-200 zależnie od firmy. Kiedyś babci kupiłem album ze sztuką, no i oczywiście zachwyty, ale słowo daję, ze poszedł w kąt i nigdy go nie otworzyła już więcej! Lepiej by było juz coś na ścinę,a le co? W ogóle to czekoladki by były super, ale mi dziadkowie mają niestety cukrzyce :/
Paweł_ale_nie_ten

Następna strona

Powrót do Dla babci/dziadka