nietypowy prezent dla przyjaciółki

Dyskusje o prezentach dla prawdziwych przyjaciół

nietypowy prezent dla przyjaciółki

Postprzez mona3 » Śr paź 12, 2011 7:19 am

Witajcie. Znalazłam to forum w poszukiwaniu pomysłu na prezent i już piszę, o co chodzi.
Znów zbliża sie Boże Narodzenie.
Chodzi mi o prezent dla mojej najlepszej Przyjaciółki, takiej... przez wielkie "P". Dla mnie liczą sie szczwególnie prezenty, wykonane własnoręcznie, z jakimś osobistym podtekstem, tylko pomysłów juz brakuje. Powiem Wam, co do tej pory "wyszło" spod moich rąk - rok temu na "gwiazdkę" dostała wielkie segregator z przeróżnymi aforyzmami, złotymi myślami, sentencjami. niesktóre z nich opatrzone były moimi (żartobliwymi) komentarzami. wszystko zakończone życzeniami świateczno - noworocznymi. Potem urodziny i zestaw do domowego SPA - wykupiłam pół mydlarni. Do tego dołożyłam taki własnoręcznie wykonany przeze mnie album ze zdjeciami koleżanki, przypominający jej najpiękniejsze momenty w jej życiu. Oczwywiscie to nie bły "suche" zdjecia - wszystko, cąły album, był w formie takiego długiego listu do niej, z wplecionymi gdzieniegdzie cytatami, mądrosciami życiowymi. Na imieniny - dostałą żywą swinkę morską - aktualną ulubienicę i najsłodszego pupilka i "rzewny" list piany w imieniu świnki, która przybyła do tego domu, bo jest pełen ciepła, miłości itd, itp.... Potem wakacje - pamiątką była fotoksiażka wykonana już w zakłądzie fotograficznym ze zdjeć opatrzonych podpisami (naszych wspólnych fotek z wakacji).
Teraz.... znów idą święta.... Chciałąbym coś w tym stylu - osobistego, coś, co można napisać, opisać... Myślałąm o takim czymś na kształt książki "Opowieść dla Przyjaciela", gdzie zamieściłabym taką "spowiedź" z własnego życia, opisałabym, jak ono wyglądało i jak wygląda teraz, kiedy pojawiła się w nim tak wazna osoba (bo naprawdę, mimo, ze mam męża, dzieci, swoja rodzinę, to tak naprawdę chyba jedyna osoba, na któą mogę liczyć zawsze, w każdym momencie). Już bez zdjeć... marzyło mi sie wydanie takiej książeczki ze specjalna dedykacją, ale wydaje mi się, zę to zbyt osobista rzecz, poza tym.... nie mam pewności, ze ktokolwiek będzie chciał to wydać.
Co o tym myślicie? A moze podpowieciemi cos innego? Bardzo prosze, będę czekała. Mam 37 lat, moja przyjaciółka trochę mniej, ale podobnie. Mimo "pozornej" dziecinady, te prezenty, któe opisałam, nie smieszyły swoja infantylnością, a wzruszały i powodowały potoki łez.... Będę czekałą na jaieś sugestie. z góry serdecznie dziekuję.
mona3

Prezenty dla znajomych

Postby michal_07

Generalnie najfajniejsze prezenty dla znajomych możesz znaleźć na TakaPaka.pl
michal_07

Re: nietypowy prezent dla przyjaciółki

Postprzez Prezentujeprezenty » Śr paź 12, 2011 10:49 am

takie osobiście robione prezenty wcale nie są dziecinne! są moim zdaniem jednym z najlepszych prezentów i piszę o tym na swoim blogu o prezentach - http://www.prezentujeprezenty.pl/2011/08/prezentuje-druga-zasade-mojej-prywatnej.html. Jeśli chodzi o propozycje to najlepsze co ja dostałam to był teledysk, który mój mąż nagrał dla mnie wraz z kolegą - zrobili to przy pomocy zwykłego laptopa! Sama robiłam w prezencie m.in. koszulki (takie z ręcznie wypisanym napisem specjalną farbą albo z nadrukiem zdjęcia) albo właśnie samodzielnie dekorowałam 'surową' ramkę na zdjęcie, dopisywałam dedykację i dawałam w prezencie razem z odpowiednim zdjęciem, wiele razy dawałam i dostawałam też specjalne muzyczne składanki z przesłaniem (piosenki związane ze wspólnymi przeżyciami). super pomysłem jest też własnoręcznie robiona biżuteria ale do tego trzeba mieć już pewien talent...
albo słyszałam też o takich specjalnych 'wydaniach gazet' o danej osobie albo czymś co wspólnie robiłyście.. mam nadzieję, że to pomysły Cię jakoś zainspirują i zapraszam do odwiedzania mojego bloga
Prezentujeprezenty

Postprzez CrystalCity_pl » Cz paź 13, 2011 10:58 am

Co powiesz na taki prezent dla przyjaciółki
http://www.crystalcity.pl/produkt/roza_ ... _dedykacja myślę ze to bardzo fajna pamiątka i każda kobieta by się ucieszyła.
CrystalCity_pl

Postprzez kwiatek29 » Śr paź 19, 2011 4:32 pm

Ja polecam fajny gadżet komputerowy. Zaliczyłabym go jak najbardziej do nietypywowych. Jest to podkładka pod myszkę wyglądająca jak pluszowy rekinek, do paszczy którego wkłądamy rękę z myszką:) Rekinek działą również jako podgrzewacz. Można go znaleźć np tu http://allegro.pl/podkladka-pod-myszke- ... 13378.html. Pzdr.:)
kwiatek29

Postprzez domi86 » Śr lis 02, 2011 7:16 pm

Zgadzam się, że prezenty ręcznie robione są najlepsze, Ja nawet kartki urodzinowe robię własnoręcznie :) Liczy się gest, poświęcony czas. Fotoksiążkę też robiłam niedawno dla mojej przyjaciólki. Z okazji ślubu. Zamieściłam zdjęcia z naszego życia przed jej ślubem - z imprez, wyjazdów. Reakcja było genialna - śmiechu kupa.
W tym roku na gwiazdkę robię dla niej fotokalendarz z naszymi zdjęciami. Może też spróbuj. Jest w tym nutka oryginalności, a fotokalendarz jeszcze latwiej zrobić niż fotoksiążkę.
domi86

Postprzez FajnyPrezent » Cz lis 03, 2011 12:05 pm

Własnoręcznie zrobione prezenty,to naprawdę bardzo fajny pomysł,napewno każdy by się ucieszył. Dla dziewczyny polecam któryś z tych prezentów
http://www.fajnyprezent.pl/index.php?ak ... iKatId=304
FajnyPrezent

Powrót do Dla przyjaciela/przyjaciółki