Prezent czy koperta?

Dyskusje o prezentach ślubnych

Prezent czy koperta?

Postprzez Olenka » Wt paź 05, 2010 9:58 am

Wiem że dawanie pieniędzy jest dobre dla młodej pary, bo pieniądze im się przydają. Ja jednak nie mogę jakość znieść dawania pieniędzy, to moim zdaniem taki prezent na odwałke dla tych którzy nie mają pomysłu. Chciałabym kupić jednak rzeczowy prezent młodej parze - czy to dobry pomysł tak na przekór?
Olenka

Prezenty na Ślub

Postby michal_07

Zdecydowanie najfajniejszych prezentów na ślub można szukać na 2future.pl
michal_07

Re: Prezent czy koperta?

Postprzez SebastianK » Wt paź 05, 2010 10:05 am

Wydaje mi się, że kasa jest lepsza. Pomyśl sobie, że to Ty wychodzisz za mąż, co chciałabyś dostać? Cztery patelnie, toster, mikrofalówkę, zestaw ręczników, zastawę do kawy i milion innych rzeczy, które niekoniecznie Ci się spodobają? Pieniądze są uniwersalne. Prezent może się nie spodobać, a z kasą młoda para zrobi co zechce, kupi sobie samochód, czy pojedzie na wycieczkę.

Kasa, kasa kasa i tylko kasa.
SebastianK

Postprzez Michał2f » Cz paź 07, 2010 8:51 am

Niby pieniądze to takie oklepane i mało "prezentowe" ale jeśli chodzi o ślub, to faktycznie, są najlepszym rozwiązaniem. Ja kiedyś dałem 400 zł rozmienione na 1 zł w takiej fajnej śwince skarbonce. Ważyła kilka kilogramów, ale prezent bardzo się podobał!
Michał2f

Postprzez Menko » Wt paź 12, 2010 2:34 pm

Wszystko zleży od tego co chce para - przeważnie każdy powie koperta, ale jeżeli para jakoś wyjątkowo nie naciska na pieniądze to najlepiej jakiś fajny prezent podarować - będą go lepiej pamiętać.
Menko

Postprzez athien33 » Wt lis 16, 2010 9:36 pm

Ja też jestem zwolenniczką dawania pieniędzy młodej parze - sami najlepiej wiedzą co im się przyda i kupią to sobie. Wyjątki robię tylko wtedy gdy jest to naprawdę bliska mi osoba. kiedy moja najlepsza przyjaciółka wychodziła za mąż kupiłam jej komplet ekskluzywnej pościeli, znajomy polecił mi taką stronkę [url]coconti.com[/url] i jestem z zakupu zadowolona - przyjaciółka też
athien33

Postprzez malwina78 » So lis 20, 2010 11:25 am

Z moich doświadczeń (ślub brałam w zeszłym roku) wynika że najlepiej sprawdzają się koperty. zdecydowanie przeważają i nie ma ryzyka że ktoś przyniesie ci dwa roboty kuchenne czy odkurzacze :-( a przecież goście nie dadzą rady skonsultować ze wszystkimi kto co kupuje...
malwina78

Postprzez Monia » Cz maja 12, 2011 9:08 pm

Zależy dla kogo jest ten prezent - czy bliższa czy dalsza rodzina. Jeśli akurat wiesz co potrzebują to można zdecydować się na prezent, ale jeśli nie to najbezpieczniej będzie dać pieniądze - oni już będą wiedzieli co z nią zrobić.
Monia

Postprzez beniek33 » Pn maja 16, 2011 10:04 pm

Na ślub tylko koperta, chyba że p.młodzi inaczej zechcą.

ślub musi się im zwrócić ;D
beniek33

Postprzez balance » Cz sie 18, 2011 10:37 am

W sumie szczerze mówiąc ostatnio gdy byłam na slubie zauwazylam, że zdecydowana większosc zamiast prezentu miała kopertę, a zamiast kwiatów dawali wino. Może to i fajna opcja bo para za te pieniądze będzie mogła sobie kupić co tylko chcą, ale z drugiej strony nie będą mieli żadnych indywidualnych pamiątek ze slubu. Prezenty mają to do siebie, ze jak cos dostaniesz to będzie Ci się kojarzyc z ta osoba i bedzie nacechowane emocjonalnie ;)
balance

Postprzez Prezentujeprezenty » Cz wrz 08, 2011 7:30 pm

Zgadzam się, że koperta to taki prezent bez pomysłu i szybko zapominany, więc lepsze są prawdziwe prezenty. Na sqoimi blogu o prezentach napisałam nawet specjalny wpis na ten temat http://www.prezentujeprezenty.pl/2011/09/prezentuje-trzecia-zasade-mojej.html
Prezentujeprezenty

Następna strona

Powrót do Ślub