Prezent na ślub dla pary czy każdemu z osobna?

Dyskusje o prezentach ślubnych

Prezent na ślub dla pary czy każdemu z osobna?

Postprzez weronikao » Pn paź 04, 2010 2:19 pm

Jaki bardziej wypada dać prezent? Wspólny droższy dla pary, czy każdy z osobna skromniejszy powinien dostać?
weronikao

Prezenty na Ślub

Postby michal_07

Zdecydowanie najfajniejszych prezentów na ślub można szukać na 2future.pl
michal_07

Re: Prezent na ślub dla pary czy każdemu z osobna?

Postprzez OdrzutowyMaciek » Pn paź 04, 2010 2:25 pm

Ja zawsze daje pieniądze, daje prezent osobie od której zostałem zaproszony przy składaniu życzeń. Czyli np. jak zostałem zaproszony przez młodego to najpierw składam życzenia Panu młodemu dając prezent ( w 99% kasa) a później dopiero pannie młodej nie dając już nic. Wydaje mi się, że nie ma sensu kupować dwóch prezentów, skoro ludzie będą już ze sobą na całe życie razem..
OdrzutowyMaciek

Postprzez malwina78 » Wt lis 23, 2010 9:25 pm

oczywiście że wspólny, ślub to uroczystość złączenia dwóch indywidualności, wspólne święto
malwina78

Postprzez agata35 » Cz lis 25, 2010 9:42 pm

Zgadzam się z malwina, slub to nie urodziny, zeby indywidualnie obdarowywac. Zreszta prezenty slubne zazwyczaj nie sa osobiste, tylko praktyczne np. dla gospodarstwa domowego, wiec siłą rzeczy jest on wspolny.
agata35

Postprzez magicim » Pn lip 25, 2011 10:58 pm

http://www.mozaikowo.com.pl?ref=33
Zdecydowanie dla pary. Chociaż ciekawie jest dać coś niezwykłego, niespotykanego co im zostanie na dłużej w ich pamięci i pieniądze, które wydadzą i zapomną...
magicim

Postprzez Roma » So sie 06, 2011 2:14 pm

Jasne, że dla pary - co to w ogóle za pytanie? Ślub ma na celu wiązać dwoje ludzi, więc jak najbardziej prezent daję się wspólny.
Roma

Postprzez balance » Wt sie 16, 2011 12:17 pm

Zdecydowanie prezent dla pary a nie osobno. W końcu to ich wspolny slub ;) Prezenty mają byc raczej na wspolne zycie. Ja zawsze daje pieniądze, ostatnio gdy byłam na weselu jakiś niecały miesiąc temu to nikt, ale to nikt z gości nie miał prezentu, każdy dawał kasę i winko (zamiast kwiatów). Według mnie to całkiem fajny pomysł, kasę przeznaczą na co oni będą chcieli, a kwiaty przynajmniej nie zwiędną, a będą mieli niezłą kolekcję win ;)
balance

Powrót do Ślub