prezent pożegnalny

Dyskusje o prezentach dla babci i dziadka

prezent pożegnalny

Postprzez gural » Pn sty 10, 2011 3:01 pm

Moja babcia mieszka we Francji i składa nam bardzo rzadkie wizyty. Obecnie przyjechała na miesiąc i z racji tego, że niedługo wyjeżdża i zbliża się dzień babci chciałbym coś jej podarować. Problem tkwi w tym, że babcia uważa, że niczego nie potrzebuje i nie lubi przyjmować prezentów. Co zrobić w takiej sytuacji?
gural

Prezenty dla babci i dziadka

Postby michal_07

Generalnie najfajniejsze prezenty dla babci i dziadka możesz znaleźć na 2future.pl
michal_07

Re: prezent pożegnalny

Postprzez Becia » So maja 14, 2011 8:58 pm

W takiej sytuacji należy babci podarować coś wykonanego przez Ciecie osobiście. Bardziej doceni taki prezent niż coś kupionego w sklepie.
Becia

Postprzez dmowski1 » Pn maja 16, 2011 10:33 am

Dokładnie. Babcie są sentymentalne, dlatego lubię prezenty wykonane ręcznie.
dmowski1

Postprzez balance » Pn wrz 26, 2011 9:36 am

Babcie chyba tak już mają, że uważają, że nic nie potrzebują i żeby nic im nie kupowac, moja ma to samo ;) jak jej już coś kupię to zwykle jest 'a po co to', ale w rezultacie się cieszy. Mi osobiście bardzo podoba się ręcznie rzeźbione drewno, w tym meble, różne skrzynie i inne. Niby faktycznie jak mówi przedmówca można to również zrobić na maszynie ale ma wtedy zupełnie inną wartość (nawet jeśli nie widac tego na zewnątrz to świadomość, że ktoś spędził nad tym dużo czasu jest istotna). I np. jako prezent dla babci kiedyś kupiłam w sklepie Wiano.eu drewnianą ręcznie zdobioną skrzynię, z czego była bardzo zadowolona ;)
balance

Postprzez ArtystycznePrezenty » Wt kwi 10, 2012 12:09 pm

Zgadza się,babcie bardzo sobie cenią prezenty wykonane ręcznie,więc moim zdaniem warto byłoby kupić dla babci
http://www.artystyczneprezenty.pl/szkat ... p-133.html piękna szkatułka na biżuterię i nie tylko.
ArtystycznePrezenty

Postprzez VeroStilo_com » So kwi 21, 2012 7:41 am

Proponuję coś trwałego. Co bedzie przypominac o Tobie przez lata. Może coś ze skóry. Portfel albo bryloczek na klucze....
VeroStilo_com

Postprzez Prezentujeprezenty » N kwi 22, 2012 6:56 pm

Zgadzam się z tymi, którzy pisali, że prezenty samodzielnie robione mają wielką wartość i na moim blogu przedstawiłam już niejeden pomysł na taki prezent hand made http://www.prezentujeprezenty.pl/search/label/Hand-made, ale prawda jest taka, że dla starszych osób absolutnie najcenniejszym prezentem jest czas jaki z nim spędzamy http://www.prezentujeprezenty.pl/2012/01/prezentuje-najcenniejszy-prezent.html
Prezentujeprezenty

Powrót do Dla babci/dziadka